Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy razem z cukrem, dodajemy masło i siekamy nożem, dodajemy żółtko i śmietanę i zagniatamy krótko jednolite ciasto. Wkładamy do lodówki na min. 2 godziny, następnie rozwałkowujemy okrąg, przekładamy do formy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Do miski przekładamy masę krówkową ( 1 puszka ) i orzechy, dokładanie mieszamy (na początku idzie opornie, ponieważ masa jest gęsta). Przekładamy na wystudzone ciasto. Drugą puszkę masy przekładamy do garnka, podgrzewamy, aby trochę się rozpuściła i zalewamy ciasto. Studzimy. Szybkie i dobre.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Och , lubię takie slodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny prze[is
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    delicje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !