Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomiodr 6 szt
czosnek 3 ząbki
bulion 1/2 litra
suszone pomidory 4-5 szt
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonych pomidorów

Oliwę mieszamy z posiekanymi suszonymi pomidorami, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i szczyptą cukru.

Sporej wielkości pomidory przekrajamy na połówki w poprzek.

Układamy je na blaszce do pieczenia a następnie każdą połówkę polewamy przygotowanym sosem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 15-20 minut.

Gdy pomidory trochę przestygną, usuwamy skórki z pomodorów i \"korzeń\" a następnie miksujemy razem z listkami świeżej bazylii.

Dodajemy bulion i podgrzewamy.

Nalewamy do talerzy i dekorujemy listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 05.10.2011 11:49
rewelacyjna i zdrowa- muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak