Sposób przygotowania

Sos tzatziki: ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie delikatnie odcisnąć sok. Jogurt wymieszać ze startym ogórkiem, dodać dwie łyżki tzatziki – pikantny sos czosnkowy Prymat. Do sosu można również dodać drobno posiekaną miętę. Sos tzatziki smakuje najlepiej, kiedy przygotujemy go kilka godzin przed podaniem.

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na równe kotlety, a następnie lekko rozbić. Tak przygotowaną karkówkę marynować 2 godziny w oliwie z oliwek zmieszanej z przyprawą do karkówki Prymat i musztardą chrzanową.

Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę przekroić na pół, natomiast cebulę i cukinię w plastry. Pokrojone warzywa zamarynować w oliwie wymieszanej z oregano Prymat i bazylią Prymat; odstawić na 2 godziny.

Mięso i warzywa upiec na grillu, a następnie pokroić w paski i wymieszać ze startym serem cheddar. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat, a następnie umieścić w przekrojonym na pół chlebie pita i zawinąć w folię aluminiową. Całość grillować ok. 5 minut z każdej strony. Podawać z sosem tzatziki przygotowanym na bazie tzatzików – pikantnego sosu czosnkowego Prymat.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    trochę czasochłonne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Troszkę skomplikowane ale pewnie warto:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ambitnie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    brzmi rewelacyjnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr48

    muszę wypróbować ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    pracochłonnr

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !