Sposób przygotowania

ciasto: 20 dag masła, 20 dag cukru, 50 dag mąki ziemniaczanej, 8 łyżek mleka, 4 jajka, proszek do pieczenia 2 łyżki, cukier waniliowy 1 opakowanie
masa budyniowa: 1/2l mleka, 1 i 1/2 opakowania budyniu śmietankowego, 6 łyżek cukru, 1 kostka masła
masa kokosowa: 15 dag masła, 25 dag wiórków kokosowych, 20 dag cukru, 6 łyżek mleka


PRZYGOTOWANIE:
1. Masa kokosowa: Wszystkie składniki na masę kokosową należy wymieszać w rondelku i doprowadzić do zagotowania, następnie jakiś czas smażymy. Odstawiamy, żeby ,masa ostygła. 2. Ciasto: Masło ucieramy razem z cukrem i żółtkami, powoli dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Masę wykładamy na blachę. Polewamy je masą kokosową. Pieczemy około 35-40 minut. 3. Masa budyniowa: Masło ucieramy dodając po łyżce ugotowanego i przestudzonego budyniu. Gdy masa będzie gładka smarujemy nią przekrojone na pół ciasto. 4. Ciasto ma następujące warstwy : ciasto-masa budyniowa-ciasto z masą kokosową na wierzchu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ciekawe jak wyglada zrobione :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    szkoda, że bez zdjęcia
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    jak tylko znowu ją zrobię to dodam zdjęcie warto spróbować ciasto jest pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajne ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !