Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki baranie z włoską kapustą z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 70 dag
tłuszcz 6 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
kapusta włoska 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki baranie z włoską kapustą z szybkowaru

Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, pobić dobrze wilgotnym tłuczkiem, obsypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Na tym samym tłuszczu obrumienić oczyszczoną i pokrojoną cebulę. Wlać trochę wody i włożyć oczyszczoną poszatkowaną kapustę, zagotować. Gdy kapusta opadnie dodać jeszcze wody, tak by była nieco poniżej poziomu kapusty, posypać kminkiem i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić solą, cukrem, pieprzem i octem do smaku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak