Sposób przygotowania

1)Pigwę dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki bądź ósemki (w zależności od wielkości) oraz usunąć gniazda nasienne.
2) Pigwę Wrzucić do dużego dwulitrowego słoja
3)zasypać cukrem,
4) zalać wódką
5) Szczelnie zakręcić i odstawić na miesiąc.

W trakcie spróbować i ewentualnie dosłodzić. Zlać do butelek. W zależności od upodobań podawac nierozcieńczoną lub rozcieńczyć z przegotowaną wodą w proporcjach 3/4 do 1/4.
Podawać na rozkruszonym lodzie lub lekko schłodzone w kieliszkach do likierów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    mniamm, smakołyk...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie piłam z pigwy
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    nie kosztowałem jeszcze takiej
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym spróbowała...
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    zapraszam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !