Sposób przygotowania

Mąkę, masło, cukier, proszek do pieczenia, siekamy nożem. Następnie dodajemy jajko, żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do zamrażalnika
na około 1 godzinę. W międzyczasie gotujemy budyń zgodnie z opisem na opakowaniu, dodając łyżkę cukru więcej. Gdy ciasto się schłodzi, a budyń wystygnie przechodzimy do wykładania ciasta na blaszkę wysmarowana tłuszczem. ¾ ciasta wykładamy na spod na to kładziemy pokrojony w kawałki rabarbar, układając jeden obok drugiego, następnie wykładamy budyń a na sam wierzch trzemy pozostałą ilość ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 50 minut

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Rewelacja - muszę je zrobić na najbliżsż niedzielę!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    u mnie już rabarbaru nie ma, a bardzo lubię go w ciastach
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszne ciasto!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Do tak pysznego ciasta nie trzeba mnie dwa razy namawiać :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    bardzo lubię ciasta z rabarbarem...przepis wrzucam do swoich :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Smaczne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    wygląda apetycznie....zjadłabym kawałek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    smakowite :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygląda apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wyglada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to ciasto by mi smakowało,teraz trzeba czekać do wiosny.....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    U mnie rabarbar rosnie ale teraz pewnie zmarzł .Do ciasta trzeba kupić i tyle.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !