Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron linguine z ricottą, rukolą i krewetkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 1 opakowanie
makaron linguine 1 opakowanie
ser ricotta 1 opakowanie
rukola 1 pęczek
pieprz Prymat 1 do smaku
czerwone przyprawy 1 do dekoracji, nadania koloru
Kostka Kucharek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron linguine z ricottą, rukolą i krewetkami

Zagotować makaron, wrzucić kostkę do makaronu Kucharek, dodać makaron, gotować około 10 minut. W międzyczasie gotować we wrzącej wodzie krewetki. Po ugotowaniu odcedzić zarówno krewetki, jak i makaron. Krewetki koktajlowe wrzucić do makaronu, dodać ricottę wg uznania, czerwone przyprawy (np papryka, suszone pomidory). Podawać gorące razem z odrobiną ricotty, rukoli i czerwonych przypraw. Posypać pieprzem. Idealnym połączeniem byłyby suszone pomidory w oleju, niestety nie miałam ich wtedy w domu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aneczka 24.01.2012 21:34
Jest naprawd? ?wietne! Ja go uwielbiam
Emiliozo 27.07.2011 17:18
fanatastyczne
Gosia40 27.07.2011 10:04
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak