Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z bananami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
jajko 6
śmietana 250 ml
mąka 20 dag
cukier 2 łyżki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z bananami

Do mleka dodać śmietanę, wbić jajka i dodać mąkę, cukier i szczyptę soli. Całość dokładnie połączyć. Odstawić na 30 minut. banany obrać i pokroić na grubsze plasterki. Następnie skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuszki na każdym układając plasterki banana. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 15.03.2012 19:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak