Sposób przygotowania

Grzyby umyć i odmoczyć. Następnie ugotować. Ugotowane jajka w skorupkach , przeciąć ostrym nożem wzdłuż i delikatnie wyciągnąć białko i żółtko, aby nie uszkodzić skorupki. Białka, żółtka i ugotowane grzyby bardzo drobno posiekać. Następnie utrzeć z chrzanem, masłem, natką pietruszki, pieprzem, solą i surowymi żółtkami. Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki i oprószyć bułką tartą. Olej mocno rozgrzać i usmażyć połówki jajek dając farszem do dołu. Można podawać na zimno lub gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chrzanem są pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    muszę spróbować!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł, takich nie robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super sprawa, bardzo lubimy faszerowane jaja ale takich jeszcze nie robiłam - wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne jajeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    fajna przekąska
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajna kolacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna przekąska
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super jajeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super jajeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !