Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać cukier waniliowy i masło. Posiekać nożem. Dodać twaróg śmietankowy i razem posiekać. Zagnieść ciasto, ulepić z niego kulę. Ciasto będzie klejące. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki.

Piekarnik nagrzać do 200°C. Jabłka obrać, i pokroić w cienkie plasterki.
Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkowywać na podsypanej mąką stolnicy.Placki mają mieć grubość około 1/2 centymetra.
Szklanką wycinać kółka, na środku każdego kółka ułożyć po kawałku jabłka i zlepiać ciasto pośrodku. Układać na dwóch cienkich blaszkach do pieczenia i piec przez około 20 - 25 minut na złoty kolor.

Ostudzić. posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !