Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa zasmażana

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 800 g
mąka 1 łyżka
koperek
masło 2 łyżki
sól
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa zasmażana

Kalarepę umyć i pokroić w kostkę zalać wrzątkiem i z dodatkiem cukru ugotować , jeszcze możemy do niej dodać łyżkę masła , odkrywamy jeszcze gotując a pozostały tłuszcz wymieszać z mąką i zasmażyć nie rumieniąc łączymy z kalarepą , posiekanym koperkiem , to musimy zagotować i na koniec doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.01.2013 08:55
smaczne
aginaa 27.07.2011 16:12
smaczne
agnieszka214 27.07.2011 06:47
fajne
1j1o1l1a1 26.07.2011 19:03
ooo...jeszcze nie przyrządzałam kalarepy :) najwyższy czas...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak