Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki kapuściane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta
mąka 3 łyżki
tłuszcz do smażenia 5 łyżek
mleko 1 szklanka
jajko 2
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki kapuściane

Kapustę poszatkować umyć najpierw a potem sparzyć zalewamy wrzącym mlekiem i dusimy do miękkości pod przykryciem , tylko musimy często mieszać , jajka wybić ze skorupek , oddzielić je , wystudzoną kapustę wymieszać z żółtkami, mąką ubitą pianą i doprawić do smaku , tłuszcz rozgrzać i kładziemy łyżką formując niewielkie placuszki , smażymy je na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.02.2013 10:01
Bardzo dobre
babcia
babcia 11.11.2012 14:00
ciekawe...
babcia
babcia 11.11.2012 14:00
ciekawe...
jeta72 30.12.2011 13:55
fajne
Andzia1977
Andzia1977 02.11.2011 21:42
super, musze wypróbować
aginaa 27.07.2011 16:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak