Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż zasmażany

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
boczek wędzony 10 dag
cebula
sól
czosnek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
jarmuż 1 kg mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż zasmażany

Jarmuż umyć odciąć od razu ogonki liściowe i grube nerwy , zalać wrzątkiem i ugotować pod przykryciem, następnie ostudzony zemleć albo posiekać . Cebule w kostkę , boczek drobno pokroić i stopić do boczku dodajemy cebule i razem smażymy , wymieszać z mąką , lekko tylko zarumienić , połączyć z jarmużem i roztartym z solą czosnkiem , jeszcze chwilke poddusić doprawić i wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.12.2012 22:47
polecam
Kate131 07.12.2012 09:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak