Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 1 kg
wódka 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwówka

Owoce pokroić w plasterki ( wcześniej usunąć pestki), zasypać cukrem i odstawić w ciepłe miejsce na około 3 tygodnie. Najlepiej trzymać pigwę w zamkniętym naczyniu i od czasu do czasu zamieszać. Po upływie 3 tygodni zlać sok i wymieszać z wódką, można również zmiksować owoce i wycisnąć z nich ostatnią kroplę soku. Tak przygotowany roztwór odstawiamy na około pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 27.09.2012 12:13
swietne na przeziebienie!
Maniek2 06.03.2012 09:00
mam taką
olkaaa 09.12.2011 21:22
mniam
Ewelina47 08.12.2011 13:06
pyszna pigwóweczka
iga2 06.10.2011 17:26
świetne
mic 12.09.2011 19:01
oj lubię bardzo
Olaa 10.09.2011 09:04
lubię
kejt2 18.08.2011 10:26
Też ją uwielbiam
Margo1 10.08.2011 07:58
bardzo dobra
dianix 30.07.2011 16:48
Pigwówkę robie często. Pyszna jest.!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak