Sposób przygotowania

Maliny płuszczemy, odsączamy na sicie. wsypujemy do dużego słoika lub kilku małych. Zasypujemy cukrem. Zakręcamy. ODstawiamy na około 5 dni.
Następnie oddzielamy sok od pozostaych malin np za pomocą sitka. Do soku dodajemy około szklanki cukru. Zagotowujemy zbierając pianę. Przelwamy do małych buteleczek szklanych i szczelnie zakręcamy. Można jeszcze zagotować około 3 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    soczek z malinek zawsze pyszszny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    dobry na przeziębienie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    bardzo dobry dla dzieci w czasie choroby
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    aromatyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny na budyń i także na przeziębienie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !