Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Na spód naczynia (np garnek kamionkowy ub wiadro pastikowe) kadziemy wartwe kapusty, na to trochę marchewki, 2 listki laurowe,dodać sól. Następnie ubijamy ją. Tak robimy z każdą warstwą. ostatnią wartwe posypujemy marchewką, kadziemy liście laurowe, solimy i ubijamy mocno( moze byc tłuczek do ucierania masy. Przykrywamy i odstawiamy do kiszenia około 10 dni. Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    najlepsza do rybki smażonej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    moja mama robi podobną
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam taką
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    co swoje to swoje
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    nie ma to jak domowa kapusta kiszona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !