Sposób przygotowania

Białka ubić, dodawać cukier i żółtka. Następnie dodać obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać na blachę, piec ok. 25 minut w 170°C. Ostudzić i nasączyć herbatą z rumem. Suszone śliwki zalać wódką i odstawić na 24 godziny, następnie pokroić w kostkę. Margarynę utrzeć, dodać porcjami Nutellę i pokrojone śliwki. Kremem przełożyć ostudzony biszkopt. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki gorącej wody i wymieszać. Na wierzch zetrzeć czekoladę.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    satysfakcjakuchenna

    ale cudooo - zjadłabym!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    muszę to wypróbować, lubię takie ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !