Sposób przygotowania

6 kg buraczków ugotować i zetrzeć na tartce. 1 kg papryki pokroić w paski. 1 kg cebulki pokroić w kostkę lub też w plastry.

ocet, olej, sól, cukier złączyć i zagotować.

Dodać do zalewy pokrojoną paprykę i cebulę- gotować razem 7 minut.
Póżniej wymieszać to z buraczkami, gotować jeszcze 1o minut. Gorące nakadać w słoiki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    świetne na zimę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tessa

    fajne
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię buraczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !