Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z jabłkami i bezą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 4 szk
cukier 1 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 200 gram
jabłka prażone 1.1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z jabłkami i bezą

Mąkę wsypujemy do miski z proszkiem do pieczenia do tego 4 żółtka i 6 łyżek śmietany 12 % oraz margarynę rozpuszczona i pół szklanki cukru wyrabiamy ciasto kładziemy na dno blaszki dużej prostokątnej jedną cześc zostawiamy na kruszonke wstawiamy do pieca i podpiekamy spód 20 minut
Następnie wykładamy jabłka ze słoików i na to kładziemy ubite białka z cukrem i kruszymy kruszonkę na wierzch i do pieca na 40 minut ciasto rewelacja polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 06.11.2012 15:44
pyszniutkie
cukiereczek 30.10.2011 07:36
pyszne
SmakolykiJoanny 27.07.2011 10:37
A jakie łatwe
aguus 27.07.2011 10:17
Pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak