Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony zabielany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 75 dag
bulion warzywny 2 litry
śmietana 22% 2-3 szklanki
sól do smaku
pieprsz do smaku
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angieskie 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany

1. obranie buraków
2)p okrojenie ich w cienkie plasterki.
3) Wrzuć warzywa do gorącego bulionu
4)dodaj łyżkę cukru,
5)listek laurowy
6)ziele angielskie.
7)Doprowadź danie do wrzenia, przykryj i odstaw na całą noc.
8) Rano barszcz czerwony będzie miał wspaniałą, intensywną barwę.
9)Przecedź go wtedy, podgrzej
10)śmietanę wymieszaną z mąką.
11)Możesz też dolać odrobinę zakwasu na barszcz czerwony( zależy od Ciebie).
12) Wymieszaj zupę buraczkową i gotuj przez 2 minuty.
13)Przypraw obiad do smaku.

Można dodaćdo niego ziemniaki okraszone skwarkami (oczywiście ziemniaki serwujemy w osobnym naczyniu).

Smacznego życzę:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 05.05.2012 00:42
Bardzo dobry
parysek10 15.03.2012 14:48
pycha
parysek10 15.03.2012 14:48
pycha
berys18 22.02.2012 08:57
lubie taki barszczyk
AgaS10 04.02.2012 08:55
uwielbiam:)
Wacław 03.11.2011 09:49
mój ulubiony
Emiliozo 01.10.2011 18:01
wyszedł świetnie
Ewelina47 11.08.2011 20:25
i do tego krokiecik, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak