Sposób przygotowania

1. obranie buraków
2)p okrojenie ich w cienkie plasterki.
3) Wrzuć warzywa do gorącego bulionu
4)dodaj łyżkę cukru,
5)listek laurowy
6)ziele angielskie.
7)Doprowadź danie do wrzenia, przykryj i odstaw na całą noc.
8) Rano barszcz czerwony będzie miał wspaniałą, intensywną barwę.
9)Przecedź go wtedy, podgrzej
10)śmietanę wymieszaną z mąką.
11)Możesz też dolać odrobinę zakwasu na barszcz czerwony( zależy od Ciebie).
12) Wymieszaj zupę buraczkową i gotuj przez 2 minuty.
13)Przypraw obiad do smaku.

Można dodaćdo niego ziemniaki okraszone skwarkami (oczywiście ziemniaki serwujemy w osobnym naczyniu).

Smacznego życzę:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    i do tego krokiecik, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    wyszedł świetnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    lubie taki barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !