Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Joasieńka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 12 szt
cukier 2 szk
mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szk
orzechy włoskie 25 dag
miód 2 łyżki
mleko 0,5 litra
margaryna 200 gram
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Joasieńka

składniki na 1 placek
7jaj
szklanka cukru
2 pełne łyżki sypkiego kakao
5 pełnych łyżek maki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
wykonanie
Białka ubić na sztywna piane dodać cukier i żółtka kakao, proszek z maka i wymieszać Piec w temp 180 stopni około 40 minut upieczony i ostudzony przekroić na 2 części
składniki na 2 placek
25deko włoskich orzechów
5 białek
20 deko cukru
1.1/2 łyżki miodu
1łyzka maki ziemniaczanej
1 łyżka maki pszennej
Wykonanie
Białka ubić z cukrem Dodać pokrojone orzechy i resztę składników i wymieszać piec w tem 180 stopni około 30-40 minut
Krem składniki
1/2litra mleka
cukier waniliowy
żółtka 5 szt
20 dag cukru
1.1/2 łyżki maki ziemniaczanej
200 gram margaryny
wykonanie
odlać pół szklanki mleka a resztę zagotować z cukrem waniliowym
Utrzeć żółtka z cukrem dodać make ziemniaczana i pół szklanki mleka wszystko wylać do gotującego mleka ugotować budyń

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 01.01.2012 15:36
super
cukiereczek 01.10.2011 08:55
Ale bym zjadła PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak