Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz grejpfrutowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone 1 butelka
rum 1/2 szkl.
cytryna
cukier 1 szkl.
Goździki całe Prymat 2 szt.
grejpfrut czerwony kilka szt.
sok grejpfrutowy 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz grejpfrutowy

Cytrynę pokroić w plasterki, grejpfruty na cząstki. Wino zagrzać z cukrem i goździkami, dodać rum, podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia, aż cukier się rozpuści, wyjąć goździki. Do wazy z sokiem grejpfrutowym nalać gorące wino z rumem, wymieszać, włożyć cząstki grejpfruta. Podawać gorący poncz w małych szklaneczkach, przybranych plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak