Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 10 dag
pęczek włoszczyzny 1/4 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety rybne

marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. por pokroj w krążki. zalej warzywa wrzątkiem i ugotuj na nich wywar. filety rybne zmiel zmiel w maszynce razem z namoczona bułką.
dodaj jajko, łyżeczke bułki tartej, posiekaną natke pietruszkę. wymieszaj. z masy uformuj pulpeciki.
obtocz w bułce tartej włoż do wywaru z warzyw. ugotuj.
pulpety najlepiej podawac z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak