Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ze skorką z cytryny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 3 szt
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 30 dag
jaja 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ze skorką z cytryny

dokładnie umyć cytrynę, otrzeć cytrynę na drobnej tarce. połączyć cukier z margaryną, dodając po jednym jajku. dodać mąkęproszek i skórkę z cytryny. ciasto podzielić na 2 części. 2 blaszki posmarować tłuszczem i rozprowadzić ciato. piec na złoty kolor w temperaturze 180stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak