Sposób przygotowania

Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw do napęcznienia na 10 minut. Połowę przecieru z marakui włóż do rondla i gotuj. Dodaj cukier, śmietanę i ponownie krótko gotuj.
Odciśniętą żelatynę starannie wymieszaj z gorącą śmietaną, ale już nie gotuj.
Gotową panna cottę przelej do miseczek i włóż do lodówki na co najmniej 4 godziny do stężenia.
Przekrój marakuje, nasionka wyciskaj do pozostałej połowy przecieru z marakui gotuj. Jeśli trzeba, posłódź do smaku. Truskawki pokrój w małe kawałki i dodaj do pozostałego przecieru. Stężałą panna cottę wyjmij na talerzyk, polej ciepłym przecierem z owocami i udekoruj świeżą mięta.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    przepyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    czy żelatynę można kupić w płatkach?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !