Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś ze szparagami i smażonymi ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
szparagi białe 1 pęczek
szparagi zielone 1 pęczek
olej 2 łyżki
sól
łosoś wędzony plastry 300 g
trybula
koperek
pietruszka
plasterki limonki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko 1 szkl.
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś ze szparagami i smażonymi ziemniakami

Ziemniaki, szparagi białe i zielone ugotować. Ugotowane ziemniaki przekroić na pół, podsmażyć na oleju. Doprawić solą. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę. Zdjąć z ognia. powoli dolewać zimne mleko, cały czas mieszając. Gotować kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Na talerzu ułożyć szparagi, ziemniaki i łososia. Sosem polać szparagi. Udekorować listkami trybuli, koperku i pietruszki, oraz plasterkami limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak