Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet szpinakowo-serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 500 g
sok z cytryny 3 łyżki
papryka czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
masło 1 łyżka
śmietana słodka 1 szklanka
liście szpinaku do dekoracji
pomidory do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat
woda 4 (wrząca)
ser biały 400 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet szpinakowo-serowy

Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na maśle,dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak.Twaróg dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny i pokrojoną w kostkę drobną czerwoną paprykę.Słodką śmietanę ubić połowę dodać do sera,drugą do szpinaku.We wrzątku rozpuścić dokładnie żelatynę,podzielić na dwie części.Jedną część dodajemy do szpinaku,a drugą do białego sera.Masy przekładamy do formy keksowej wyłożonej spożywczą folią.Wstawiamy na około 3 godziny do lodówki.Przed podaniem dekorujemy kawałkami pomidorów i listkami szpinaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 15.09.2011 11:43
super
Ania67 30.07.2011 23:25
genialne połączenie
m1monika 28.07.2011 13:52
naprawdę świetny
Krystyna32 26.07.2011 08:26
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak