Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kwaszona z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 600 g
słonina 50 g
tłuszcz 1\\2 łyżki
cebula
mąka 2 łyżki
grzyby suszone 30 g
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kwaszona z grzybami

Grzyby zamoczyć a potem ugotować w tej samej wodzie , a nawet możemy ugotować te grzyby z kawałkiem cebuli tylko pokrajanej , miękkie grzyby wyjąć , pokroić w paski a wywar odcedzić. Kapustę pokroić zalać wywarem z grzybów , dodać tłuszcz zagotować , Przykrywamy pokrywką . Następnie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 50 minut. w połowie gotowania dodajemy ziele angielskie , słoninę pokroić w kostkę i częściowo stopić i wyjąć na talerz, cebulę obrać pokroić w kostkę podsmażyć , dodać mąkę razem zasmażyć połączyć kapustę z grzybami i skwarkami , zagotować i doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak