Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana polędwica wołowa podana z sałatką ze świeżych kiełków i palonymi ziarnami sezamu
½ łyżki oleju sezamowego
100 ml oliwy z oliwek
Przyprawa grill klasyczny Prymat
Marynata klasyczna Prymat
½ łyżki sambal oelek
½ łyżki imbiru Prymat
Sól, pieprz czarny mielony Prymat.
Polędwicę wołową pokroić w cienkie paseczki i marynować ok. 12 godzin we wszystkich zmiksowanych składnikach marynaty. Obraną cebulę i paprykę pokroić w paseczki, wymieszać z groszkiem i grillować na tacce, podlewając oliwą z oliwek. Jarzyny ułożyć na półmisku, a tą samą tackę wykorzystać do upieczenia poledwicy.
Do tak przygotowanej wołowiny dodać chrupiące jarzyny i całość doprawić do smaku. Kiełki połączyć z sosem vinaigrette, ułożyć na talerzach, dodać ciepłą polędwicę wołową z jarzynami, a następnie udekorować prażonymi ziarnami sezamu i świeżym szczypiorkiem.