Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe ślimaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
cukier 50 g
jajko
olej 4 łyżki
mleko 4 łyżki
rodzynki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce
twaróg 120 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe ślimaczki

Twaróg utrzeć z olejem, mlekiem, jajkiem i cukrem. Dodać mąkę i proszek, wyrobić. Ciasto rozwałkować na prostokąt 20 na 30cm. Posypać rodzynkami i pokrojonymi brzoskwiniami. Zwinąć w rulon, pokroić na 12 plastrów grubości ok. 2 cm. Ułożyć je na blaszce i piec 30min w 160*C. Oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak