Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka sauté

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 2 szt
sól, pieprz
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka sauté

Filety z kurczaka lekko rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na bardzo gorący tłuszcz wrzucić mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze z każdej strony po 2-3 minuty. Podawać z dużą ilością surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 11.12.2011 17:37
szybko
anemon 08.11.2011 08:08
Smacznie i szybko.
eli_555 25.08.2011 22:43
prosto i smacznie
gacopierz23 07.08.2011 22:37
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak