Sposób przygotowania

Umytą i oczyszczoną, pokrojoną w 3 cm kawałki fasolkę, zalać wrzątkiem, aby fasolka była lekko przykryta, dodać kostkę warzywną i gotować około 10 minut, dodać oczyszczone kurki i gotować dalsze 10 minut. W między czasie zeszklić pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę pokrojoną w kostkę wraz cebulą i pokrojoną w kostkę, paprykę, nastepnie dodać koncentrat pomidorowy, trochę cukru (jak dla kogoś za kwaśne można dodać więcej) wraz sola i pieprzem i lekko poddusić, wszystko dodać do fasolki z kurkami, dusić jeszcze trochę aż sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    po prostu rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    wpraszam się na porcyjkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    jaka fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !