Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 80 dag
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
masło
jabłka 3
plastry ananansa
olej
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: schab z jabłkami

Mięso skropić olejem i natrzeć przyprawami. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnie mięso podsmażyć na maśle i piec w piekarniku ok. godzinki. w tym czasie jabłka pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny. Odsączyć ananasa z zalewy Mięso ponacinać na plastry ale nie do końca. W każde jedno nacięcie wkładać ananasa wraz z jabłkami. Piec jeszcze ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.09.2010 14:49
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak