Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie gniazdka z polędwiczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
polędwica wieprzowa 40 dag
marynata
sos sojowy 2 łyżki
miód 2 łyżki
olej 1 łyżka
sos
musztarda 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
majonez 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie gniazdka z polędwiczką

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Polędwiczki pokrój w plasterki. Połącz składniki marynaty, polej nią mięso, wymieszaj. Rozgrzej olej i smaż mięso ok 5 min.
2. Wyjmij ciasto z opakowania, rozwiń. Każdy płat przekrój na ćwiartki (8 kawałków). Wymieszaj składniki sosu.
3. Kawałki ciasta składaj po 2, przekładając porcja mięsa. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Zapiekaj 15 min. Podaj polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.07.2011 08:20
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak