Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy ryż

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
pierś z indyka
Kukurydza z Puszki
brokuła
fasolka zielona
marchewka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
keczup pikantny
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy ryż

Fileta pokroić w kostkę posypać wszystkimi przyprawami wymieszać i smażymy , w tym czasie ugotować ryż , ugotowany opłukać i odstawić , do mięska dodajemy wszystkie warzywa , nie które wcześniej krótko pogotowałam. I całość wszystko najpierw krótko smażyć potem wlać najpierw aby się dusiło pół szklanki wody wymieszać i dusić . Gdy woda odparuje polać keczupem wymieszać i wlać ponownie jeszcze wodę dusimy aż wszystko będzie miękkie. Ryż przełożyć do garnka a do ryż dodajemy wszystko to co dusiliśmy. W garnku całość dobrze wymieszać i podawać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 16.11.2012 08:31
fajny ryż,smacznie wygląda
malaczarna23 19.12.2011 09:39
pyszny
Rique 20.08.2011 12:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak