Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić z nasion.Następnie należy je pokroić na ćwiartki lub w ósemki ( jak kto woli) i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.

Do każdego słoika włożyć :
1)liść laurowy,
2) 3 ziarenka ziela angielskiego,
3)3 ziarenka pieprzu,
4) 1/3 łyżeczki gorczycy,
5) pokrojony w plastry ząbek czosnku,
6)3 plasterki marchewki i
7) 2 łyżki oleju.

Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem.
Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

Składniki wystarczą na około 6 słoików po 900 ml.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha do obiadku idealna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    uwielbiam papryke konserwowa. musze kiedys sama taka zrobic:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    Smacznie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !