Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kabaczków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczki 800 g
koperek
jajko 2
tłuszcz
mąka 1\\2 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kabaczków

Kabaczki obieramy myjemy i kroimy wzdłuż na połówki powyjmować pestki zalać je wrzącą wodą osoloną i gotować je 5 minut. Potem ścieramy je na tartce o drobnych oczkach i łączymy ze zmielonym twarożkiem , koncentratem , posiekanym koperkiem , żółtkami oraz ubitą pianą z białek posypać przesianą mąką i doprawiamy do smaku .Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką kładziemy nie wielkie placuszki i smażymy na złoty kolor , gotowe możemy posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.10.2011 17:06
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak