Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w cieście na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
bakalie wg uznania
miód 2 łyżki
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
gruszki 4 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w cieście na słodko

Całe gruszki cienko obierz (zostawiając ogonki). Zagotuj litr wody z cukrem. Włóż owoce, gotuj 5 min. Wyjmij i ostudź. Płat ciasta podziel na 4 równe części, odłóż na 10 min, by lekko rozmarzło. Każda gruszkę owiń kawałkiem ciasta. Piecz w piekarniku w temp 160 stopni ok 30 min. Bakalie podgrzej (10 min) z miodem i masłem. Upieczone gruszki przekrój na pół i polej bakaliami z miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 18.03.2013 08:32
pychotka :-)
misia53 04.11.2012 22:22
z pewnością smaczne
Renata22 22.09.2012 12:48
to musi być smacznie, niewykluczone, że wypróbuję ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak