Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska pizza z bekonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na pizzę 1 op
ziemniaki ugotowane 50 dag
bekon 15 dag
groszek zielony 1 szkl
śmietana 150 ml
ser żółty 15 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska pizza z bekonem

1. Okrągłą formę o średnicy 30 cm (np do tarty) wysmaruj olejem, wysyp tartą bułką i wyłóż ciastem. Nagrzej piekarnik do temp 200 stopni, podpiecz ciasto na złoty kolor (ok 10 min)..
3. Pokrój ziemniaki w talarki a bekon w paski i wyłóż na ciasto. Posyp groszkiem. Śmietanę roztrzep widelcem z jajkiem, przyprawami i żółtym serem, wylej na ciasto. Zapiekaj do zrumienienia (ok 15 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 30.10.2012 11:16
bardzo sycąca ,ale pyszna !
Renata22 23.09.2012 21:59
nigdy nie probowałam z ziemniakami ;) ale to może być ciekawe zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak