Sposób przygotowania

Odlej jedną szklankę mleka do miseczki , dodaj same żółtka rozrób , doda obie mąki i dobrze wymieszaj. A resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym , wlej masę żółtkową , podgrzewaj powolutku na małym ogniu do momentu aż zauważysz że masa zaczyna gęstnieć , potem odstaw i odczekaj aż będzie całkowicie zimna ta masa. Miękkie masło roślinne i margarynę przełóż do miski i zmiksuj dodając po jednej łyżce masę budyniową tylko musi być zimna. Następnie wsyp wiórki kokosowe, troszkę pozostaw do dekoracji , zmiksuj razem . Blaszkę przygotuj w taki sposób, że wyłóż nią na spód krakersy wyłóż na krakersy masę tylko tak aby je zakryć potem przykryj kolejną warstwą krakersów w taki sam sposób na to znowu idzie masa i trzecia warstwa krakersów.Resztę bardzo cienko rozwałkuj a na wierzch posyp jeszcze te wiórki co zostawiliśmy. Całość wstaw na parę godzin do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    i deserek gotowy :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !