Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery faszerowane.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

selery kuliste 4 sztuki
mleko
pieczarki 15 dag
szynka 10 dag
ketchup
ser
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Selery faszerowane.

Selery wyszorowac szczotką,zalac wrzącą wodą z dodatkiem mleka,ugotowac na półmiekko pod przykryciem.Następnie odcedzic,wystudzic,obrac,przekrajac na pół,wydrążyc środki łyżeczką,pozostawiając dośc grube ścianki.Pieczarki drobno pokroic ,usmażyc,połączyc z szynką pokrojoną w drobną kostkę i ketchupem.Doprawic,napełnic selery,posypac startym serem,ułożyc w naczyniu wysmarowanym tłuszczem,zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 05.11.2011 21:25
super
berys18 11.10.2011 13:43
ciekawy pomysł
irenka 01.10.2011 22:33
fajne
MAR3STA 25.09.2011 22:23
nigdy takich nie jadłam
Dorota59 25.08.2011 12:38
a takich to nie robiłam-bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak