Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakonnica.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Syrop:
woda 1 szklanka
palma 3/4 kostki
kakao 3 łyżki
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zakonnica.

Ciasto:białka ubic na sztywno,dodac cukier oraz żółtka.Następnie dodac pozostałe składniki.Przelac do prostokątnej formy.Upiec. Po upieczeniu w cieście zrobic gęsto dziurki ołówkiem.Zalac gorącym syropem.Na zimny syrop wyłożyc krem ajerkoniakowy..Na wierzch posypac resztę czekolady. Wykonanie syropu:wszystkie składniki zagotowac na małym ogniu i dodac 3 kieliiszki wódki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 10.05.2012 14:43
fajna nazwa :)
berys18 18.11.2011 09:49
fajna nazwa, fajny pomysł
owca441 14.11.2011 19:23
extra
MAR3STA 12.10.2011 22:58
super
MAR3STA 25.09.2011 22:25
fajna nazwa
teresa18 16.09.2011 21:08
świetne
aleksa123 26.08.2011 13:04
ciekawy przepis
irenka 07.08.2011 19:08
ciekawy przepis,musi być pyszny deser
Dorota59 03.08.2011 17:03
ekstra
Tomek14 02.08.2011 17:37
supeer
szyba 25.07.2011 12:27
smakowite
szyba 25.07.2011 12:27
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak