Sposób przygotowania

1. Polędwicę umyj, natrzyj solą i pieprzem. Warzywa pokrój w kostkę, włóż do brytfanki z polędwicą. Dodaj goździki, listek i ziele. Skrop 3 łyżkami masła. Piecz 20 min w 220 stopniach. Po 10 min polędwicę obróć. Temp. obniż do 180 stopni. Wlej bulion i piecz 20 min. Sok z pieczenia z warzywami przetrzyj przez sito, wymieszaj ze śmietaną, zagotuj, dopraw koncentratem i papryką.
2. Na knedliki pokrój obraną cebulę wraz z kajzerkami podsmaż na reszcie masła. Ostudź, dodaj mleko roztrzepane z żółtkami, mąkę i posiekaną natkę. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Z masy uformuj wałek, zawiń w płótno, mocno zaciskając brzegi. Włóż do wrzątku, gotuj na wolnym ogniu 30 min. Zahartuj zimną wodą, odwiń i pokrój w plastry. Knedliki podawaj z polędwicą i sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    super, naprawde...
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    skorzystam z przepisu,na pewno świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !