Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy polane truskawkam

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
jajko 2 szt
drożdże 5 dag
mleko ciepłe 1 szkl
cukier 4 łyż
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy polane truskawkam

Drożdże i dwie łyżki cukru rozpuszczamy w mleku. Odstawiamy do wyrośniecia na 20 minut. Mąkę mieszamy z jajkiem, solą i rozczynem. Zagniatamy ok 10 minut, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Formujemy okrągłe kulki i układamy na garnku z gotującą wodą przykrytym ściereczka i parujemy ok 10 minut. Polewamy sosem z truskawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak