Sposób przygotowania

Galaretki( w moim przypadku wybierał syn)są to pomarańczowa, owoce leśne i malinowa rozpuszczamy w gorącej wodzie, jedną tak jak na opakowaniu jest napisane , a dwie pozostałe każdą w 1 1/3 szklance.
Każdą galaretkę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody po wystygnięciu miksujemy z jednym serkiem.
na spód tortownicy wykładamy biszkopty, na nie wylewamy pierwszą warstwę serka, wkładamy do lodówki, ( ja wkładam do zamrażalnika) aż się zsiądzie i wylewamy drugą warstwę, znowu czekamy aż będzie sztywna i układamy wydrylowane wiśnie, zalewamy galaretką ,i odstawiamy do zsiądnięcia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    Ja za wcześnie wylałam pierwszą warstwę serka i moje biszkopty powędrowały do góry, ale i tak smakowało i wyglądało super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne i na pewno było przepyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !