Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Marchew, brokuł i groszek zielony ugotować na półmiękko. W rondlu rozgrzać olej, zrumienić posiekaną cebulę. Pieczarki umyć, posiekać i dodać do cebuli, dusić 5 minut. Następnie dodać pokrojoną paprykę i razem dusić do miękkości. Do grzybów z papryką, dodać ugotowane warzywa, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę, wlać odrobinę wody wymieszaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie warzywa.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    moje ulubione danie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !