Sposób przygotowania

Kapelusze z grzybów oczyścić, umyć, włożyć do garnka, zalać 1 l wody, dodać odrobinę soli i gotować około 5 minut. Następnie grzyby wyjąć z wywaru, dodać pokrojoną w plastry cebulę i przyprawy. Z 2 szklanek wody i octu zrobić zalewę, wlać do grzybów i gotować około 5 minut. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetne grzybki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne robię w takiej proporcji także zalewę octową :)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    robię podobne ,super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie grzybki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !