Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
śmietana 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy ze śmietaną

Do rondelka włożyć margarynę, dodać posiekana cebulkę, lekko podsmażyć. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać do cebuli, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do pieczarek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaello__ 12.11.2014 15:02
Właśnie taki będę dziś robić :):)
kate.500 14.01.2014 08:06
smakowity sosik
IlonaAlbertos 26.05.2013 21:11
Taki sos musi być pyszny.
Seba 19.11.2012 09:41
extra sosik
AgaS10 13.02.2012 06:38
pyszny taki sosik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak