Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku, 2 łyżki mąki tortowej , 2 łyżki mleka. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać otartą skórkę z cytryny, proszek do pieczenia wymieszany z mąką ziemniaczaną i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać, wylać do przygotowanej formy i piec w temp 180 st około 30 minut. Po ostudzeniu przekroić na połowę. Mak z puszki wyłożyć do rondla, przesmażyć i gorący wyłożyć na jedno ciasto, przykryć drugim ciastem. Ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Będę musiała i ja popróbować zrobic makowca.Uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne do kawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !